Cez víkend vyvrcholenie SP v Prešove, obhajcom domáci Tatran

06.02.2009 Celý región

Prešov 6. februára (TASR) - Cez víkend sa v Prešove rozhodne o víťazovi Slovenského pohára v hádzanej mužov.
Titul budú obhajovať hráči Tatrana Prešov, ktorí si pred rokom vo finále poradili v novozámockej hale Milénium s Košicami 37:28. Miestenku v semifinále majú tohto roku vo vrecku aj Nové Zámky a Považská Bystrica.
Najväčším adeptom na prvenstvo je opäť domáci obhajca, ktorý zatiaľ v slovenskej extraligovej súťaži nestratil ani bod. Prešovčania v stredu vo štvrťfinálovom súboji zdolali Topoľčany s prehľadom 41:23 aj bez viacerých hráčov základnej zostavy. Nehral Dudáš, ktorý si odpykával trest, Tumidalský zotavujúci sa po operácii prsta na ľavej ruke. Kozlov má zranenú pätu, Pekár si priniesol virózu ešte z majstrovstiev sveta v Chorvátsku, Marušák ležal doma v posteli s rovnakou diagnózou. "Kdeže lanské snehy sú, " povzdychol si tréner tatrancov Rastislav Trtík. "S výnimkou Dudáša visí nad všetkými maródmi veľký otáznik. A to je obrovská motivácia pre ostatné mužstvá, obhajoba bude poriadne ťažká, " dvíha varovný prst kormidelník zeleno-bielych.
Ani majiteľ klubu Miloslav Chmeliar nerád hovorí o povinnom víťazstve. "Mužstvo je v dosť zlom stave. Napriek tomu budem očakávať od zdravých hráčov finálový úspech. Bol by šiestym od roku 2001, kedy som vstúpil do prešovskej mužskej hádzanej a celkovo trinástym. Trojicu Košice, Nové Zámky a Považská Bystrica dávam na jednu úroveň a ak mám povedať pravdu, bolo mi jedno s kým sa stretneme v semifinále. "
Bývalý reprezentant Marián Huňady ťahá v posledných zápasoch streleckú káru Tatrana. Na rozdiel od M. Chmeliara prehľad v pohárových štatistikách nemá. "Iba viem, že som bol pri všetkých finálových úspechoch i neúspechoch. " Huňady si myslí, že aj keď nová metla dobre metie, jeho bývalý spoluhráč v drese Tatrana Pavol Jano, odnedávna nový tréner Nových Zámkov, nebude pre Šarišanov neprekonateľnou semifinálovou prekážkou. "Vo finále by som si skôr želal Košice. Dvaja súperi z východu by ho urobili zaujímavejším. " Hádzanári Prešova majú za víťazstvo v Slovenskom pohári sľúbených 7 tisíc eur. V prípade, že vyhrajú zároveň aj slovenskú a českú extraligu sa táto suma navýši o ďalšie bonusy.

Program:
sobota:
16.00 h Košice – Považská Bystrica (rozhodujú Richvalský, Cibere)
18.00 h Prešov – Nové Zámky (Sabol, Daňo)

nedeľa:
10.30 h finále (Gedeon, Rapač)
 

Vyberte región